Senior Associate M&A en International Tax praktijk

Ben jij op zoek naar een uitdagende stap binnen je carrière als belastingadviseur? Heb jij tussen de 5 en 10 jaar werkervaring binnen het internationale belastingrecht en of in de  M&A praktijk? Wil jij onze cliënten graag helpen bij het benutten van kansen, minimaliseren van risico’s en het oplossen van fiscale uitdagingen binnen onze internationale M&A-praktijk? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Wat onderscheidt Taxand van andere fiscale kantoren?
Taxand Nederland is onderdeel van Taxand Global, ’s werelds grootste onafhankelijke tax-only organisatie met meer dan 2.500 medewerkers. Taxand Global is een sterk en toonaangevende internationale organisatie waarmee wij ons echt onderscheiden van andere boutiques. Wij werken voor grote internationale private equity partijen en multinationals die behoren tot de top van het bedrijfsleven.

Pre’s van werken bij Taxand Nederland

 • Informele en dynamische sfeer met veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën.
 • Kwalitatief hoogwaardig werk voor gerenommeerde cliënten.
 • Goede work life-balance.
 • Mogelijkheid om naar het buitenland te gaan (in overleg).
 • Jaarlijkse skitrip, academies, jongeren activiteitencommissie, borrels, kortom heel veel gezelligheid!
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Interessante bonusregeling, ook voor associates!

Werkzaamheden

Als Senior Associate werk je aan complexe en uitdagende fiscale vraagstukken bij overnames, herstructureringen en herfinancieringen, waaronder:

 • Fiscale begeleiding en coördinatie van M&A transacties, van (vendor) due diligence tot tax structuring en SPA-gerelateerde werkzaamheden;
 • Fiscale structurering van (cross-border) financieringen en investeringen;
 • Fiscale review van belastingrisico’s (specific tax insurance);
 • Algemene fiscale advisering;
 • Begeleiding van junior associates; en
 • Overige (fiscale) initiatieven ter ontwikkeling van jezelf en/of ons kantoor, zoals een artikel schrijven.

Het merendeel van de transacties kent een internationaal karakter waarbij wij nauw samenwerken met buitenlandse kantoren die onderdeel uitmaken van Taxand wereldwijd. Dit maakt werken binnen ons M&A team extra dynamisch en zorgt ervoor dat je veel samenwerkt met buitenlandse collega’s.

Profiel

 • Je hebt 5-10 jaar werkervaring in de internationale fiscale adviespraktijk (M&A ervaring is een pré);
 • Je bent (aspirant-)lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB);
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent enthousiast, stressbestendig, ondernemend, leergierig, werkt nauwkeurig, bent analytisch sterk en zelfstandig;
 • Je beschikt over de juiste teamspirit om samen met een jong, ambitieus en ondernemend team mee te bouwen aan onze internationale tax praktijk.

Jouw ontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Voor hun eigen belang, maar ook om hen in staat te stellen kwalitatief hoogwaardig advies te bieden aan onze cliënten. Mensen en kennis zijn onze meest gekoesterde activa. We houden wekelijks vaktechnisch overleg, organiseren twee keer per jaar een Taxand Nederland Academy en sturen regelmatig onze medewerkers naar een van de internationale Taxand trainingen in het buitenland. Ook is het mogelijk voor medewerkers bij Taxand Nederland om aanvullende studies of vakken te volgen aan universiteiten. Onze belastingadviseurs zijn allen lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), en een aantal van onze medewerkers / partners is tevens advocaat. Ten slotte bestaat de mogelijkheid om uitgezonden te worden naar het buitenland.

Wie zijn wij?

Taxand Nederland is een full service belastingadvieskantoor gevestigd in Amsterdam. Wij zijn onderdeel van Taxand Global, een sterk en toonaangevende internationale organisatie waarbij kantoren in ongeveer 50 landen zijn aangesloten. Wereldwijd werken wij nauw samen en adviseren wij onze klanten op alle fiscale vlakken bij herstructureringen, fusies en overnames of andere transacties en staan wij cliënten bij variërend van TP vraagstukken tot discussies met de Belastingdienst of fiscale procedures. Onze kantoorcultuur kenmerkt zich door een sterke ondernemingsgeest, met een focus op kwaliteit en korte communicatielijnen waarbij persoonlijke ontwikkeling, een informele werksfeer en collegialiteit de boventoon voert.

Interesse?

Ben jij die fiscalist die op zoek is naar een uitdagende stap binnen jouw carrière als belastingadviseur? Dan komen wij graag met jou in contact! Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Karel Pellemans via +31 6 181 30 553  of per email: jobs@taxand.nl.

Solliciteer bij Taxand Netherlands

Kom je op de (virtuele) koffie om kennis te maken? Of wil je direct solliciteren? Laat hieronder je gegevens en wat jouw interesse heeft achter, dan nemen wij graag contact met je op.

Solliciteer bij Taxand Netherlands

Kom je op de (virtuele) koffie om kennis te maken? Of wil je direct solliciteren? Laat hieronder je gegevens en wat jouw interesse heeft achter, dan nemen wij graag contact met je op.