Transfer Pricing

Als het gaat om Transfer Pricing kijkt ons internationale team voorbij de landsgrenzen om te zorgen dat u optimale resultaten behaalt voor uw bedrijf.

Er is een delicaat evenwicht tussen het vergroten van aandeelhoudersrendement, het voorkomen van reputatieschade en het voldoen aan de continu veranderende en complexe regelgeving. Het bewaren van dit evenwicht is een uitdaging, vooral nu bedrijven steeds transparanter moeten zijn over hun handelen. Dankzij Taxands onafhankelijke positie handelen we snel. Zo krijgt u van ons direct antwoord op uw vraag en vermijdt u audit-gerelateerde geschillen. We werken voor grote binnenlandse en buitenlandse ondernemingen, maar ook voor kleinere bedrijven met specifieke groeistrategieën. Samen kijken we naar elk aspect van verrekenprijzen: naleving en rapportage, analyse, planning en strategie, en geschillen en meningsverschillen.

Allround service

Tijdens de planning en rapportage van verrekenprijzen ondersteunen we u bij de samenstelling van groeps- en lokale dossiers, waar nodig volledig op maat. We plaatsen uw cijfers in perspectief, en helpen met internationale en binnenlandse archivering en country-by-country rapportage. U kunt op ons rekenen voor advies over optimalisatie van de waardeketen, het herstructureren van uw bedrijf en allround ondersteuning bij het opzetten van uw transfer pricing strategie en beleid. We helpen daarnaast bij tweede toetsingen, duurzaamheidsanalyses en zelfs een simpele sanity check. Mocht een geschil of meningsverschil optreden, dan kunt u bij ons terecht voor de controle van verrekenprijzen of een procedure voor wederzijdse instemming. Met unilaterale, bilaterale of multilaterale APA’s voorkomen we fiscale geschillen of we lossen deze op.