Investment Management

Met fondsbeheerders die fondsen in meerdere jurisdicties opzetten, om een ​​wereldwijde beleggersbasis te faciliteren en wereldwijd te beleggen, is de investment management sector een complex terrein met betrekking tot de toepasbare belastingregelgeving. Door het combineren van onze sector-ervaring en fiscale expertise is het Taxand-team een ​​vertrouwde partner voor zowel fondsmanagers als (institutionele) investeerders bij het opzetten en reviewen van wereldwijde fondsstructuren.

Gelet op de relevantie van juridische en regulatoire aspecten in onze advisering, zijn wij gewend om samen te werken in een multidisciplinair team. Wij werken daartoe naadloos samen met regulatoire en juridische business partners.

Diensten aan fondsbeheerders

Wij helpen fondsmanagers bij het ontwerpen, implementeren en monitoren van fondsstructuren, zowel in publieke (obligaties, aandelen) als private (private equity, vastgoed, infrastructuur) asset classes. We kennen de verscheidenheid aan manieren waarop investeerders samenkomen en hebben ruime ervaring in zowel fondsen, joint ventures, clubdeals en separate accounts. In samenwerking met ons employment tax team geven wij ook fiscaal advies over beheerders- en beloningsstructuren.

Diensten aan investeerders

We helpen beleggers – tot aan de grootste institutionele pensioenfondsen – bij het reviewen en monitoren van hun wereldwijde alternatieve beleggingen. Gebruikmakend van jarenlange (inhouse) ervaring, geeft het team praktisch advies – in feite opererend als uw externe inhouse counsel.