Life Sciences

De industrie rond biowetenschappen ontwikkelt zich razendsnel. Dat betekent dat uw fiscale strategieën moeten aansluiten op uw bedrijfsbehoeften en niet te veel risico’s met zich mee mogen brengen. Taxand Nederland heeft de branche-expertise in huis om u door deze turbulente tijden te loodsen.

Biowetenschappen, medische ondernemingen en farmaceutische bedrijven staan onder druk om steeds nieuwe producten te ontwikkelen. Dit brengt ze op de radar van allerlei belastingautoriteiten. Bedrijven in de sector willen het effectieve belastingpercentage optimaliseren, een eerlijke hoeveelheid belasting betalen en tegelijkertijd functioneren als een multinationale onderneming. Fiscale planning vraagt om een doordracht ontwerp en onderhoud van een toegesneden bevoorradingsketen en een consistente aanpak van verrekenprijzen. Het is belangrijk om fiscale risico’s in beeld te hebben en zeker te stellen dat zakelijke belastingen, BTW en douaneheffingen goed ingericht zijn.

Praktische aanpak

Onze experts op het gebied van biowetenschappen hanteren een praktische aanpak om uw fiscale zaken te organiseren en mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen. Door onze ruime ervaring begrijpen we tegen welke fiscale zaken de biowetenschappen, medische ondernemingen en farmaceutische bedrijven aanlopen. Wij zorgen voor de implementatie van strategische oplossingen die nu én in de toekomst werken.