Jimmie van der Zwaan

Partner

Jimmie is partner bij Taxand Nederland en een kernlid van de wereldwijde Taxand Energy-servicelijn en Transfer Pricing-servicelijn.

Jimmie is gespecialiseerd in de energiesector en houdt zich bezig met onderwerpen als olie en gas, leveranciers en aannemers, elektriciteit, alternatieve energiebronnen en duurzame energie. Hij adviseert over zakelijke fiscaliteiten en geeft leiding aan de Nederlandse afdeling Transfer Pricing, die ondersteunt met functionele en bedrijfseconomische analyses, beoordelingen omtrent winsttoerekening en advance pricing-afspraken met de Belastingdienst. Hij assisteert ook bij binnenlandse en internationale zaken zoals het fiscale controlekader binnen de onderneming, het opzetten en analyseren van nieuwe bedrijven en samenwerkingsverbanden, en het optimaliseren van bestaande bedrijfsstructuren.

Jimmie is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en de International Fiscal Association. Ook is hij vertegenwoordiger van de Vereniging Industriƫle Raad voor de Olie- en Gasindustrie, lid van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht en lid van de Society of Petroleum Engineers.

Tevens is hij lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Hij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Belastingrecht
  • Cassatie – Belastingrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.