(Senior) Associate Transfer Pricing

Wij zoeken een ambitieuze en leergierige collega voor onze groeiende transfer pricing praktijk die eigen initiatief en inbreng niet schuwt. Binnen onze transfer pricing praktijk houd je je bezig met alle facetten van transfer pricing. Je werkt voor multinationals actief in verschillende sectoren, waaronder Olie & Gas, Energie, Productie, Transport & Logistiek. Dankzij de korte lijnen binnen het team krijg je vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Zo houd je je direct bezig met klantcontact en de coördinatie van projecten. De projecten hebben veelal een internationaal karakter, waardoor je in contact komt met collega fiscalisten wereldwijd.

Bij het uitvoeren van bovenstaande werkzaamheden wordt verwacht dat je de business van de client begrijpt en deze helder op schrift weet te stellen. Daarnaast analyseer je intercompany transacties en bepaal je wat nodig is om de zakelijkheid hiervan te onderbouwen. Je hebt een praktische aanpak en werkt accuraat. Je legt gemakkelijk contact met je collega’s en cliënten en neemt eigen verantwoordelijkheid in het plannen en organiseren van je werkzaamheden.

Daarnaast krijg je de ruimte om interne en externe trainingen te volgen zodat je jezelf voortdurend kan ontwikkelen. Tevens word je in staat gesteld om deel te nemen aan (inter)nationale trainingen en conferenties

Binnen onze transfer pricing praktijk houd je je concreet bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Het opstellen van transfer pricing documentatie (inclusief het uitvoeren van economische en functionele analyses en het uitvoeren van (financiële) benchmark studies)
 • Het opstellen van overeenkomsten tussen gelieerde vennootschappen
 • Het opstellen van transfer pricing policies
 • Het begeleiden van APA verzoeken
 • Het begeleiden van belastingcontroles en geschillen
 • Het vaststellen en documenteren van winstallocatie aan vaste inrichtingen
 • Het begeleiden van interne reorganisaties en bedrijfsoverdrachten

Over Taxand
Taxand Nederland is onderdeel van Taxand Global, ’s werelds grootste onafhankelijke tax-only organisatie met meer dan 2.500 medewerkers. Het merendeel van de werkzaamheden kent hierdoor een internationaal karakter, waarbij nauw wordt samengewerkt met buitenlandse kantoren uit ons internationale netwerk. Onze cliëntenportefeuille bestaat onder andere uit multinationals en internationale private equity partijen die behoren tot de top van het bedrijfsleven, maar ook uit start- en scale-ups met groot groeipotentieel.

Taxand Nederland vindt het belangrijk dat zijn medewerkers zich continu blijven ontwikkelen, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en ideeën. Al onze belastingadviseurs zijn lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Een aantal van onze medewerkers/partners is tevens lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Wekelijks wordt een vaktechnisch overleg gehouden, twee keer per jaar wordt een Taxand Nederland Academy georganiseerd en regelmatig worden kennissessies georganiseerd om te spreken over relevante onderwerpen. Hierdoor worden onze werknemers in staat gesteld om kwalitatief hoogwaardig advies te bieden aan onze cliënten. Daarnaast kent Taxand Nederland een informele werksfeer met korte communicatielijnen in kleine teams, waarbij veel aandacht wordt besteed aan teambuilding en een goede work-life balance.

Jouw profiel:

 • Afgeronde Masteropleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie
 • 6-8 jaar werkervaring in transfer pricing
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je hebt de NOB opleiding afgerond
 • Je werkt nauwkeurig, bent analytisch sterk en zelfstandig
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je beschikt over de juiste team spirit om samen met een jong, ambitieus en ondernemend team mee te bouwen aan onze transfer pricing praktijk
 • Je hebt interesse in de bredere internationale fiscale praktijk

Interesse?
Past de bovenstaande beschrijving bij jouw beeld van een volgende stap? Dan komen wij graag met jou in contact. Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Jimmie van der Zwaan (jimmie.vanderzwaan@taxand.nl) of per email: jobs@taxand.nl.

Solliciteer bij Taxand Netherlands

Kom je op de (virtuele) koffie om kennis te maken? Of wil je direct solliciteren? Laat hieronder je gegevens en wat jouw interesse heeft achter, dan nemen wij graag contact met je op.