(Junior) Associate Transfer Pricing

Wij zoeken een ambitieuze en leergierige collega voor onze transfer pricing praktijk die eigen initiatief en inbreng niet schuwt. Je begrijpt de business van je klant en je weet deze helder op schrift te stellen. Daarnaast analyseer je intercompany transacties en bepaal je wat nodig is om de zakelijkheid hiervan te onderbouwen. Je hebt een praktische aanpak en werkt accuraat. Je legt gemakkelijk contact met je collega’s en neemt eigen verantwoordelijkheid in het plannen en organiseren van je werkzaamheden.

Binnen onze transfer pricing praktijk houd je je bezig met alle facetten van transfer pricing waaronder het opstellen van documentatie, het uitvoeren van benchmark studies en het begeleiden van APA verzoeken en binnenlandse en buitenlandse tax audits of disputes. Binnen onze transfer pricing praktijk ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

Opstellen van wettelijke vereiste TP documentatie, waaronder Master File en Local File
• Benchmark studies uitvoeren of coördineren voor services en financiële transacties
• Begeleiden van APA verzoeken
• Begeleiden van belastingcontroles en geschillen
• Het vaststellen en documenteren van winstallocatie aan vaste inrichtingen
• Het opstellen van overeenkomsten tussen gelieerde vennootschappen
• Het structureren van een transfer pricing policy
• Het indienen van country-by-country rapporten en notificaties

De cliënten waar je voor werkt zijn multinationals actief in verschillende sectoren, waaronder Olie & Gas, Energie, Productie, Transport & Logistiek. Je krijgt veel verantwoordelijkheid voor het klantcontact en de coördinatie van projecten.

Profiel

• Afgeronde studie Fiscaal Recht of Fiscale Economie (Universitaire mastergraad)
• 1-4 jaar werkervaring in transfer pricing
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
• Je bent bezig met de NOB opleiding of hebt deze afgerond
• Je werkt nauwkeurig, bent analytisch sterk en zelfstandig
• Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
• Je beschikt over de juiste team spirit om samen met een jong, ambitieus en ondernemend team mee te bouwen aan onze transfer pricing praktijk
• Je hebt interesse in de bredere internationale fiscale praktijk

Interesse?

Past de bovenstaande beschrijving bij jouw beeld van een volgende stap? Dan komen wij graag met jou in contact. Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Jimmie van der Zwaan (020 – 435 64 00) of per email: jobs@taxand.nl.

Over Taxand

Onze internationale VPB praktijk heeft aanzienlijke ervaring en heeft cliënten geadviseerd in vooraanstaande projecten. Taxand Nederland is een onafhankelijk advieskantoor en verricht alleen fiscale werkzaamheden. Wij zijn onderdeel van Taxand, een wereldwijde organisatie met meer dan 2.000 fiscalisten bij vooraanstaande kantoren. Voor meer informatie over Taxand: www.taxand.nl

Taxand biedt een uitdagende en gevarieerde (internationale) adviespraktijk, een goede samenwerking met leuke collega’s en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je maakt deel uit van een hecht team waarbij het persoonlijke contact met de cliënt voorop staat. Verder waarborgt de platte organisatie een snelle (vaktechnische en persoonlijke) ontwikkeling. De cultuur binnen kantoor is open, ondernemend, professioneel maar wel informeel. Als fiscalist krijg je snel veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en je werkt direct samen met de partners en/of seniors. Het kantoor biedt interne (Academy’s op locatie) en externe trainingen aan. Onze fiscalisten zijn NOB lid. Een aantal van onze fiscalisten is ook advocaat en heeft de NOVA opleiding doorlopen.

Solliciteer bij Taxand Netherlands

Kom je op de (virtuele) koffie om kennis te maken? Of wil je direct solliciteren? Laat hieronder je gegevens en wat jouw interesse heeft achter, dan nemen wij graag contact met je op.