Niels Meloen

Associate

Niels Meloen is associate bij Taxand Nederland en focust zich op directeur-grootaandeelhouders, (familie)bedrijven en vermogende particulieren. Hij maakt onderdeel uit van het private clients team en real estate team.

Niels zijn focus ligt met name bij directeur-grootaandeelhouders, (familie)bedrijven en vermogende particulieren (“private clients”). In dit kader is Niels gespecialiseerd in de vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting en de formeelrechtelijke aspecten hiervan. Naast de dagelijkse advisering staat hij cliënten bij in geschillen met de Belastingdienst en heeft hij ruime ervaring in het begeleiden van (boeken)onderzoeken. “Belastingrecht kan enorm complex zijn”, vertelt Niels. “Ik haal er voldoening uit om deze materie begrijpelijk te maken voor mijn cliënten.” Verder is Niels gespecialiseerd in kansspelbelasting en adviseert hij bedrijven en individuen over kansspelbelasting-gerelateerde fiscale zaken.

Niels is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en heeft zijn Master Fiscale Economie behaald aan de Universiteit van Amsterdam.