Majid is fiscaal partner bij Taxand Nederland, waar hij leiding geeft aan het private clients services team. Hij fungeert als trusted advisor en vraagbaak voor de grotere familiebedrijven (dga’s) en vermogende particulieren om inzicht te krijgen in de praktische en financiële gevolgen van (toekomstige) fiscale wetgeving.

Hij houdt zich bezig met nationale en internationale aspecten van heffingen waar particulieren, beleggers en (familie)ondernemingen mee te maken kunnen krijgen. Hij is in dit kader gespecialiseerd in de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en erf-schenkbelasting.

Majid heeft veel ervaring in ondersteuning bij boekenonderzoeken en beslechting van belastinggeschillen tussen ondernemingen en de Belastingdienst.

Hij treedt op regelmatige basis namens zijn cliënten in overleg met de Belastingdienst om zekerheid vooraf te krijgen over de toepassing van fiscale faciliteiten. Dit kan onder andere gaan om de reorganisatie of herstructurering van een onderneming, maar ook de overdracht van (ondernemings)vermogen naar de volgende generatie. Op deze manier kunnen geschillen achteraf met de Belastingdienst worden voorkomen.

Verder treedt Majid op als fiscaal expert in estate planning zaken.

Majid is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en lid van het Nederlandse register van Estate Planners (REP).

Specialisme