Frans is partner bij Taxand Nederland en gespecialiseerd in fiscale geschillen en belastingzaken voor particuliere cliƫnten.

Frans is een vertrouwd adviseur voor grotere familiebedrijven en vermogende individuen. Hij procedeert regelmatig op het gebied van belastingrecht. Frans was de lead counsel in een belangrijke zaak rondom de kansspelbelasting. Hierin oordeelde de Nederlandse Hoge Raad dat de Nederlandse gok- en kansspelbelasting in strijd is met het Europees recht.

Hij was lid van de Raad van Bestuur van de beursgenoteerde Dordtsche Petroleum-Industrie Maatschappij en president van de adviescommissie voor belastingrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Van het International Tax Committee van de American Bar Association/Section of International Law was hij medevoorzitter en van de International Association of Young Lawyers (AIJA) was hij president.

Frans is lid van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

Hij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Belastingrecht
  • Cassatie – Belastingrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Specialisme